De Voetbal Hel (Голландия)

Нечасто мы балуем вас новинками ГХ-печати, хотя выходит всевозможной литературы огромное множество. Сегодняшняя новость заинтересовала тем, что о подобных изданиях из Голландии, доселе не было известно.

В голландском я совсем несилен, потому, аннотация, как она есть:
Sinds 1995 zwerft Tom Bodde als groundhopper langs de Europese voetbaltempels. Zijn vele avonturen bundelde hij in het boek ‘Confetti, Bier en Staanplaatsen’. Zijn nieuwe status van schrijver opende deuren die voor anderen gesloten blijven.

Zo belandde Bodde in de Players Lounge van het grote Liverpool FC en zat hij tijdens een legendarische interland van Bosnië-Herzegovina achter de president. Ook bemachtigde hij een plek op de eretribune van Galatasaray en bezocht hij de persconferenties van Valencia en Bayern Munchen. Bodde beschrijft hoe hij toppers als Ronaldinho, Gerrard, Zidane, Totti, Kaká, Figo en Kuyt zag schitteren. Toch is het hem nooit te doen om heldenverering. Hij mijmert over die ene fan, die opmerkelijke lokale vedette en dat vervallen, maar o zo sfeervolle stadion.

In geheel uiteenlopende anekdotes sleept romanticus Bodde je mee in zijn enthousiasme. Hij spit in de historie van de clubcultuur en beschrijft op passionele wijze zijn avonturen in en om de arena’s. Of hij nu toeschouwer is bij de verhitte Uefa-Cupkraker tussen Benfica en Napoli, onder een slaapzak zit bij het onbeduidende Kladno of de hooligan-pub van West Ham United bezoekt, Bodde is telkens vol hartstocht en bezieling.

Wederom een meeslepende verzameling niet-alledaagse voetbalverhalen.

По всему понятно, что книга — некий сборник мемуаров.

Реклама